Etusivu

VKK

Lajit

Kickboxing
Krav Maga
MMA / Vapaaottelu
Brasilialainen jujutsu

Kurssit

Harjoitusajat

Kisaottelijat

Vapaaottelu eli Mixed Martial Arts (MMA)

Vapaaottelu on vasta 1990 -luvulla länsimaissa suosioon noussut kamppailu-urheilulaji, jossa yhdistyvät monien perinteisten kamppailulajien pysty- ja mattotekniikat.

Vapaaottelun juuret löytyvät antiikin Kreikan Olympian kisojen lajista Pankrationista. Moderni vapaaottelukulttuuri alkoi Brasiliassa 1900 -luvun alkupuolella, kun Gracie -niminen perhe haastoi muiden kamppailulajien edustajia vapaaotteluihin osoittaakseen kehittämänsä ju-jutsun tehokkuuden. Vapaaottelu tunnetaan mm. myös nimillä Ultimate Fighting, Cage Fighting, Shootfighting, Freefight, Mixfight, Vale Tudo, No Holds Barred (NHB), Pancrase ja Shooto.

MMA -ottelut käydään joko vapaaottelukehässä tai häkissä. Selkein jako lajissa on tehty amatööri- ja ammattilaisotteluiden välillä. Suurin ero on amatöörisäännössä, joka kieltää kaikki iskut matto-ottelussa, kun taas ammattilaissääntöjen mukaan iskut matossa ovat sallittuja. Ammattilaisottelijoiden varustus on minimoitu alasuojiin, hammassuojiin ja vapaaotteluhanskoihin, kun amatööreillä on usein hyvin pehmustettujen hanskojen lisäksi jalkasuojat.

Lisätietoa lajista ja tapahtumista saat Suomen Vapaaotteluliitto Ry:n sivuilta: www.vapaaottelu.fi.

Yhteistyökumppanit

Saneeraustalo

Varmatie Oy

Fairtex

Adidas

CC-Company

Leader

Hepacon