Etusivu

VKK

Lajit

Kickboxing
Krav Maga
MMA / Vapaaottelu
Brasilialainen jujutsu

Kurssit

Harjoitusajat

Kisaottelijat

Kickboxing eli potkunyrkkeily

Potkunyrkkeily on 1980 -luvun alkupuolella Suomeen tullut kamppailulaji, jossa yhdistyvät nyrkkeilyn käsitekniikat ja karaten jalkatekniikat. Kun laji kehiteltiin Yhdysvalloissa 1970 -luvulla, se tunnettiin aluksi nimellä Full Contact Karate. Laji sopiikin monipuolisten, mutta käytännöllisten ja yksinkertaisten tekniikoiden vuoksi sekä itsepuolutus- että kuntoiluharrastukseksi kaikenikäisille sukupuoleen katsomatta.

Potkunyrkkeilyssä on vyötasojärjestelmä ja harjoittelijat käyttävät harjoituksissa tasoaan vastaavaa vyötä. Vyöt ovat väriltään alimmasta ylimpään: valkoinen (peruskurssilainen), keltainen (juuri peruskurssin suorittanut harjoittelija), oranssi, vihreä, sininen, ruskea, musta (Dan) ja musta 2.-5. Dan. Potkunyrkkeilyssä tarvittavia varusteita ovat alasuojat, käsisiteet, nyrkkeilyhanskat, säkkihanskat, hammassuojat, jalkasuojat, nyrkkeilykypärä ja kickboxing -housut.

Potkunyrkkeilyssä on sekä amatööri- että ammattilaisotteluita. Otteluissa on käytössä useita erilaisia sääntöjä, esim. Light Contact, Low Kick, Semi Contact, Full Contact ja K1. Naiset ottelevat potkunyrkkeilyotteluita samoilla säännöillä kuin miehet.

Lisätietoa lajista ja tapahtumista saa Potkunyrkkeilyliiton sivuilta: www.kickboxing.fi

Yhteistyökumppanit

Saneeraustalo

Varmatie Oy

Fairtex

Adidas

CC-Company

Leader

Hepacon