Etusivu

VKK

Lajit

Kickboxing
Krav Maga
MMA / Vapaaottelu
Brasilialainen jujutsu

Kurssit

Harjoitusajat

Kisaottelijat

Krav Maga

Krav Maga on alunperin israelilainen ihmisen luontaisiin reaktioihin perustuva lähitaistelulaji. Laji on kehitetty itsepuolustustilanteisiin eikä siinä järjestetä kilpailuja. Tekniikoiden tarkoitus on olla mahdollisimman tehokkaita perustuen ihmisen luonnollisiin reaktioihin. Puolustautumisissa sekä hyökkäyksissä pyritään lopettamaan hyökkäys niin nopeasti kuin mahdollista. Opeteltavien tekniikoiden tarkoitus on aluksi auttaa selviytymään välittömästä uhasta ja sitten estää hyökkääjää hyökkäämästä uudestaan. Opeteltaviin tekniikoihin kuuluu mm. erilaiset lyönnit ja potkut, kaatumiset, 360 -torjunnat, erilaisista otteista irtautumiset, veitsi- ja asetekniikat.

Krav Magan kehitti Imrich "Imi" Lichtenfeld (1910-1998) ja lajin kantava ajatus on "So That One May Walk In Peace", joka juontaa juurensa 1930 -luvulta. Imi johti tuolloin nuorten juutalaisten ryhmittymää, jonka tarkoituksena oli hillitä fasististen ryhmien pääsyä juutalaisalueille.

International Krav Maga Federation (IKMF) käyttää tasoastejärjestelmää, jossa on viisi Practitioner-, viisi Graduate ja viisi Expert -tasoa, muuten tasojärjestelmänä Krav Magassa on vyöjärjestelmä. Virallinen harjoitusasu on Krav Maga -liiton tunnuksilla ja vyön värillä varustettu t-paita ja mustat housut. Vyöarvot alimmasta ylimpään ovat keltainen, oranssi, vihreä, sininen, ruskea ja musta. Jalkineina käytetään painitossuja tai vastaavia pehmeäpohjaisia tossuja. Käytettäviä suojia ovat alasuojat, hammassuojat, säärisuojat, pääsuoja sekä nyrkkeilyhanskat.

Lisätietoa lajista ja tapahtumista saa Suomen Krav Maga liiton sivuilta: www.suomenkravmagaliitto.fi

Yhteistyökumppanit

Saneeraustalo

Varmatie Oy

Fairtex

Adidas

CC-Company

Leader

Hepacon