Etusivu

VKK

Lajit

Kickboxing
Krav Maga
MMA / Vapaaottelu
Brasilialainen jujutsu

Kurssit

Harjoitusajat

Kisaottelijat

Brasilialainen jujutsu (BJJ)

Lajin ovat kehittäneet brasilialaiset Carlos ja Hélio Gracie japanilaisten judo- ja ju-jutsutekniikoiden pohjalta. Lajissa painotetaan erilaisia massa käytettäviä tekniikoita. Lajista käytetään myös lyhennettä BJJ. Brasilialaisen jujutsun harjoittelu voidaan jakaa itsepuolustukseen, vapaaotteluun sekä kilpailuihin. Suomeen laji on tullut 1997 Helsingin ju-jutsuklubin järjestämien viikonloppuleirien myötä.

Asusteena brasilialaisessa jujutsussa käytetään takista ja housuista koostuvaa gi:tä. Vyöjärjestelmiä lajissa on kaksi: Alle 16 -vuotiaille ja yli 16 -vuotiaille. Alle 16 -vuotiaiden eli junioreiden vyöarvot ovat alimmasta ylimpään: valkoinen, harmaa, keltainen, oranssi ja vihreä. Aikuisten vyöarvot alimmasta ylimpään ovat valkoinen, sininen, purppura, ruskea ja musta.

Kaikissa vyöarvoissa on mahdollista suorittaa 4 kpl natsoja ennen siirtymistä seuraavan vyöarvoon. Vyöarvoja suoritetaan vyökokeella tai vyöarvo voidaan myös myöntää yleisen teknisen osaamisen ja kamppailutaitojen perusteella riippuen koulukunnasta.

Lisätietoa lajista ja tapahtumista saat Suomen Brasilialainen Jujutsu -liiton sivuilta: www.bjjliitto.fi.

Yhteistyökumppanit

Saneeraustalo

Varmatie Oy

Fairtex

Adidas

CC-Company

Leader

Hepacon